Welcome!

GUDc is the one and only university dance association in Belgium. Our mission is to promote dancesport among students. Besides our fixed courses, we also organise lots of activities, including workshops in other dancing styles and movie nights. If you feel like enjoying yourself, put on your dancing shoes, because we’re definitely the ones you’re looking for!
Everything you might want to know about our dancing course, can be found here.

 • Nieuwe maatregelen Code Rood

  Na enkele vragen van jullie of onze danslessen nog kunnen doorgaan met de nieuwe maatregelen, bij deze dus een antwoord. De lessen van ballroom en latin kunnen niet meer doorgaan. Modern en urban kunnen voorlopig wel nog gegeven worden. Mondmaskers zijn heel de les lang verplicht en je wordt verwacht je handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de sporthal. Van zodra er nog iets fundamenteel verandert, laten wij het jullie via mail, hier en via facebook weten.


 • Inschrijvingen Modern en Urban

  De lessen van modern en urban zitten volledig vol en er zal geen nieuwe mogelijkheid meer zijn om in te schrijven dit semester. 

  Volgend semester komt er een nieuwe kans!

  Bedankt voor al jullie enthousiasme!


 • Danslessen 2020-2021

  Voor de lessen van ballroom en latin gaan de uren nog steeds als normaal door, maar Dennie zal er op proberen letten dat hij 5 minuten vroeger stopt om eventuele overlap te voorkomen. We vragen jullie dan ook om niet te veel op voorhand toe te komen in de zalen, om samenscholingen van mensen te vermijden.Voor de toegang tot de zalen van de Therminal en de foyer op campus Ledeganck vragen we jullie om de eventuele circulatieplannen van de UGent te volgen, en dan ook zo veel mogelijk afstand te houden. Ook op alle andere vlakken verwachten we dat jullie zich aan de regels van de universiteit en de gebouwen houden.

  Iedereen gaat gewoon zoals normaal een niveau hoger dansen, dus als je vorig jaar bij de beginners danste, schrijf je je in bij brons. Als je bij brons danste, ga je naar zilver, enzovoort. Dennie zal zeker rekening houden met de verloren lessen van vorig semester, dus je moet zeker niet bang zijn dat je niet meer mee zou kunnen. Als jij en je partner toch het gevoel hebben dat je best nog eens een jaar bij de beginners danst, dan mag je zeker je terug bij een beginnersgroep inschrijven. Onthoud dan wel dat de beginnersgroepen snel vol kunnen zitten, dus je schrijft best zo snel mogelijk in.

  Ook een kleine update dat we de les van Urban hebben hernoemd naar urban. De inhoud van de lessen verandert helemaal niet, we vonden gewoon dat deze naam ietsje beter paste.

  Voor de lessen van modern en urban verandert er helemaal niets. De zalen en uren blijven hetzelfde, en ook hier vragen we jullie om de maatregelen die in de sporthal van HoGent gelden, te respecteren. Voor de proeflessen van deze lessen komt ook meer informatie in een aparte post en op de site.


 • GUDc on Facebook

  Stay informed about all the news and events by the Ghent University Dance Club by liking our Facebook page.

  Already a member of our club or do you want to, but you’re still looking for a dance partner? Then make sure to also become a member of the GUDc Facebook group!