Ontmoet ons team.

GUDc is de eerste en enige universitaire dansvereniging in België met als missie de danssport te promoten onder studenten. Naast onze vaste lessenreeksen organiseren we ook tal van activiteiten waaronder workshops in andere dansstijlen, een clubavond, een filmavond, quiz…

Bestuur.

Felien Valckenier
Voorzitter
Annika Verlaeckt
Vice-Voorzitter
Siebe Herregodts
Financiën
Laura Schelstraete
Webmaster
Jana Stockman
Public Relations - Intern
Elena Coppens
Public Relations - Intern
Paulien De Donder
Public Relations - Extern
Helena Van Caelenberghe
Ledenadministratie
Thomas Tack
Workshop

Lesgevers.

Merve

Ballroom & Latin

Merve is geboren in Turkije (Antalya) en danst al heel haar leven. Als kind danste ze in groep en trad ze ook op maar toen ze begon te studeren ontdekte ze de wondere wereld van de Argentijnse Tango. Één danssessie per week was niet genoeg voor haar dus besloot ze om Ballroomwedstrijddanser te worden. Die intensieve zes maanden van training hebben een blijvende indruk op haar achtergelaten. In 2019 vertrok ze op Erasmus naar België waar ze Dennie per toeval tegenkwam in de Therminal toen hij nog alleen lesgaf. Na samen met hem Quickstep te dansen, merkte hij op dat ze een achtergrond had in dans en vroeg haar om zijn assistent te worden en mee les te geven. Ze accepteerde enthousiast en is sindsdien zijn danspartner. Het ontmoeten van Dennie en GUDc heeft haar leven veranderd.

Dennie

Ballroom & Latin

Dennie walste letterlijk op zeer jonge leeftijd de danswereld in. Sindsdien is de dansvloer zijn natuurlijke habitat. In 2004 begon hij aan de opleiding dansleraar die hij met succes beëindigde in 2007. Zijn favoriete dansen zijn Samba en Jive. Zijn interesse gaat verder ook uit naar muziek (gitaar en piano), lezen, squash, psychologie en filosofie. Gent is voor Dennie geen onbekend terrein, want hij suteerde er in 2007 als licenciaat in de Germaanse talen (Engels-Duits) af.

Sam

Modern

Sam begon al met dansen toen ze 5 jaar was. Ze heeft doorheen de jaren heel wat verschillende dansstyles beoefend van jazz, ballet, hiphop tot tapdans, maar haar favoriet is toch wel modern. In 2017 won ze samen met haar team de finale van Dance Waves in de categorie modern. Naast dansen houdt Sam zich graag bezig met shoppen en houdt ze van reizen.

Sofie

Urban, Girly

Sofie trok de dansschoenen aan op haar tiende. Ze begon met hiphop, maar dat breidde zich al snel uit tot ragga, jazz, clipdance en dansen in een urban showteam. Ook een aantal buitenlandse stages hielpen haar tot het verwerven van een brede blik op de danssport. Na 8 jaar dansles volgen besloot Sofie dat het tijd was om haar opgedane ervaring door te geven en dansles te geven aan de enthousiaste dansers die de Gentse studentenstad rijk is.

Valérie

Ballroom & Latin

Muziek, dans en cultuur hebben voor Valérie altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Op 3-jarige leeftijd startte ze met viool en toen ze 13 was, kwamen daar theater/musical en dans bij. Op haar 18de leerde ze hier bij GUDc de wondere wereld van Ballroom en Latin kennen. Het was liefde op het eerste gevoel en na 8 jaar les van Dennie startte ze in 2016 met assisteren tijdens de GUDc danslessen. Haar favoriete dansen zijn Slowfox en Quickstep. Valérie is erg vertrouwd met Gent: ze behaalde haar Master in de Biomedische wetenschappen aan de UGent en werkte nadien 6 jaar voor de UGent als onderzoeker en lesgever aan de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Intussen werkt ze bij MRM Health, een Gents bedrijf, aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Oud bestuur.